Cultuur
Zonder de ontdekking van Amerika geen pizza Margherita, aardappels of satésaus
9 tot 12 minuten leestijd
Fruits de mer (du nord)
Af en toe moet er een zwaan geschoten worden
Bijenkots door de thee
Het is hoog tijd om het kopstootje de eer te geven die het verdient
Pure punk op de kaart
Tranen van de Alleseter: het gulle varken is vermoord
Red de paling! (Niet kopen, niet eten!)
Hè… Suiker is gewoon te mooi om waar te zijn
Koken is transformeren. Deze kok begrijpt dat beter dan wie dan ook
Ga eens voor een klassieke Chinese delicatesse: het duizendjarig ei
Het slaat nergens op om tegen alle E-nummers te zijn
Red de paardenslager!
Miso, de hoeksteen van de Japanse keuken
Waarom de Peruaanse keuken de new kid on the block is
Moreel verwerpelijk, al die voedselgoeroes
Waarom alleen vette room voor lekkere slagroom zorgt
Goed melkschuim maken is veel toffer dan bier tappen
Goed nieuws: Vietnamees is het nieuwe Thais
De sommelier moet gewoon niet zo tof doen
Je eet wel octopus en geen hond? Hypocriet!
Eet wild, júíst nu!
Over wijn kunnen lullen betekent: rijtjes stampen
Vissenolie? Koop algenolie! Beter voor de vis, beter voor de zee
Bestaat er iets lekkerders dan een augurk?
De naam ‘aardpeer’ is nog idioter dan ‘aardappel’
Ode aan de koppige kokosnoot
Nog even over die peper…
Vierseizoenenpeper is de grootste lulkoek
Dank, Japans leger, voor deze superbroodkruimels
Je eigen gemberbier: suiker, water, en laat maar bubbelen
Wat er tijdens het poffen écht gebeurt
Verwen jezelf, en kook eens hartig met chocolade
Neem een pan. Vul die met water. En dan…
Waarom het vat voor bourbon zo belangrijk is
Hier moet je op letten als je bourbon drinkt
Heerlijk, de sponzige structuur van de gedroogde zwemblaas!
Pas op voor de sjoemelsaffraan!
De Nederlandse culinaire identiteit bestaat niet
Als de wc smerig is, hoe zit het dan met de keuken?
Joh. Cichorei. Wat was dat ook al weer?
Hoe de zoektocht naar een plant uitdraaide op een etymologisch feest
Wie zit er in godsnaam te wachten op een pizzaburger?
Heerlijk, dat wanstaltige pufje rotte vislucht
De willekeur van het visje bij de naam noemen
Maar wat ís kerrie nu eigenlijk?
Zo is het om te eten bij NOMA
Waarom uw zout roze, zwart of oranje is
Een kopje olijfolie bij het ontbijt
Vet is smaak. Een smaak!
Geen gist, geen soda, maar koudvuur-brood
Tonijn verdwijnt. En dat komt door sushi
Wat nu speelt in de Aziatische gastronomie, in het Rijks
O ironie: bacteriën op sushi
Wat je allemaal bij de koffie kunt eten
Vergeet wijn. Neem thee bij de kaas!
Waarom we misschien toch maar van plastic afmoeten