Vrij Nederland vernieuwt

Shape Created with Sketch.

Onze missie

Vrij Nederland is opgericht om te waken over de grenzen van onze vrijheid. Door pal te staan voor de progressieve en democratische waarden die ons sinds 1945 zoveel vrijheid hebben opgeleverd.

In een tijd waarin onze vrijheden steeds meer onder druk staan, groeit de behoefte aan een onafhankelijk mediahuis dat zich verzet tegen de nieuwe status quo. Dit zijn de waarden waarop Vrij Nederland in oorlogstijd is gebouwd en deze traditie gaan wij voortzetten.

De komende maanden gaan wij fors investeren in een nieuw digitaal platform, een herziening van het maandblad en een uitbreiding van de redactie. Vanaf de zomer van 2024 zal het vernieuwde Vrij Nederland geleidelijk zichtbaar worden. Wij hopen dat je ons nu al steunt in onze missie.

Over hoofdredacteur Sander Heijne

Over hoofdredacteur Sander Heijne

Sander Heijne is sinds april 2024 hoofdredacteur van Vrij Nederland. Hij heeft een carrière als onderzoeksjournalist achter de rug bij onder meer de Volkskrant en De Correspondent. Ook schreef hij de bestsellers Er zijn nog zeventien miljoen wachtenden voor u en Fantoomgroei.