André Chiang was gastchef in het museumrestaurant vanwege de tentoonstelling ‘Azië > Amsterdam’.

André Chiang is dé toonaangevende jonge chef in Azië op dit moment. Zijn restaurant André in Singapore staat op plaats 46 in de lijst van beste restaurants ter wereld en op vijf in de lijst van beste restaurants van Azië. In die laatste lijst staat nog een van zijn restaurants: Burnt Ends, ook in Singapore, op nummer 30. En zijn nieuwste restaurant – RAW in zijn geboorteplaats Taipei – staat daar volgend jaar zonder twijfel ook in, zegt Joris Bijdendijk, chef-kok van RIJKS.

Chiang was onlangs een paar dagen te gast bij het museumrestaurant. Aanleiding was de grootse tentoonstelling Azië > Amsterdam, die deze week opent in het Rijksmuseum. Vijf gerechten en een amuse bedacht Chiang voor het in totaal elf gangen tellenden RAWxRIJKS-menu, dat daar te proeven is zolang de tentoonstelling loopt (en de seizoenen het toelaten). Ze doen dat vaker bij het RIJKS® een gastchef...