Redacteur

Mischa Cohen

@cohenmischa

Mischa Cohen is redacteur van Vrij Nederland en was eerder boekhandelaar, eindredacteur van literair tijdschrift De Held, medewerker van NRC Handelsblad en coördinator van de Vrij Nederland-kleurenbijlage. Samen met fotograaf Daniel Cohen (geen familie) maakte hij het boek en de tentoonstelling Mijn naam is Cohen.

Cohens verhaal over de Schots-Nederlandse schrijver Michel Faber werd genomineerd voor een Tegel. Zijn reportage over de eerste redactievergadering van Charlie Hebdo na de bloedige aanslag van 7 januari 2015 kreeg een Mercur-nominatie als beste tijdschriftreportage. Zijn artikel over Lieuwe van Gogh werd bekroond met de Tegel en opgenomen in het Jaarboek Verhalende Journalistiek.

In 2017 verscheen zijn boek De nazi-leerling en schreef hij samen met Harm Ede Botje een Vrij Nederland-bijlage over de Joodse Crèche. Vorig jaar publiceerde hij onder andere De dunne scheidslijn tussen helden, verraders en opportunisten, over het verraad bij het vendel ‘Vrij Nederland’, een reportage over George Soros en zijn Open Society Foundation en interviews met schrijver Willem Melchior, klimaatactiviste Bernice Notenboom, hoogleraar en romanschrijfster Louise Fresco en voormalig hoofdredacteur van The New York Review of Books Ian Buruma