Tweede Kamerverkiezingen 2017

Links heeft helemaal niet verloren

Een van de grootste misverstanden over deze verkiezingsuitslag is dat ‘links’ verloren zou hebben. Dat geldt voor de PvdA, maar niet voor de progressieve stroming. Die heeft zich alleen verdeeld.

Freek de Jonge – Dries van Agt

Tot 15 maart deelt Freek de Jonge zijn overpeinzingen met Vrij Nederland. Vandaag: Dries van Agt spreekt zich uit over de Palestijnen, nu graag ook over de treinkaping in De Punt.

VN maart 2017
De Verhalen

Dus jij denkt dat je kiest?

Trump beschikte voor zijn campagne over de data van alle Amerikaanse kiezers. Zo kon hij hen beïnvloeden met op maat gemaakte boodschappen. Microtargeting heet dat, en denk maar niet dat we daar in de Nederlandse verkiezingen aan ontsnappen.

Buma en Pechtold worden straks de kingmakers

In bijna elke coalitie lijkt straks een grote rol weggelegd voor Buma en Pechtold. Ze komen op die positie via radicaal verschillende manieren van omgaan met het kabinet-Rutte, ziet Max van Weezel.

Hoe RTL de druk van PVV en VVD weerstond

Zelden in de geschiedenis is op een mediaorganisatie zoveel politieke druk uitgeoefend als de afgelopen maanden op RTL. En het moet gezegd: de zender heeft die druk dapper doorstaan.

VN februari 2017

'Amsterdam is niet de maat der dingen'

Electoraal geograaf Josse de Voogd weet alles over stemgedrag in Nederland. Hij waagt nog even een poging om links te adviseren hoe de verkiezingen te winnen.

Waarom je de komende maanden op 50Plus moet letten

Vergeet VNL, GeenPeil en Forum voor Democratie, de partijtjes van de oudere jongeren. De echte strijd in de verkiezingscampagne gaat om de jongere ouderen: de doelgroep van Geert Wilders en Henk Krol.