Vergeet VNL, GeenPeil en Forum voor Democratie, de partijtjes van de oudere jongeren. De echte strijd in de verkiezingscampagne gaat om de jongere ouderen: de doelgroep van Geert Wilders en Henk Krol.

De techniek bij 50Plus laat nog te wensen over. Bij de ledenvergadering van de jonge partij, vorige week in theater Gooiland in Hilversum, moest tot vijf keer toe het geluidsbandje van het campagnelied ‘Blijf van mijn poen af’ opnieuw worden opgestart – tot grote woede van Ben Cramer. Maar toen eindelijk de goede versie klonk en de witgelokte schlagerzanger het lied – op de wijze van ‘Kom van dat dak af’ – door de zaal liet schallen, zat de stemming er meteen weer in. ‘Blijf van mijn poen af / ik waarschuw niet meer / neeneeneeneenee van mijn pensioen af / ik stem op jou niet meer / blijf van mijn poen af / dit was de laatste keer.’

Op dat moment hadden enkele tientallen leden de zaal al boos verlaten, omdat het partijbestuur onder leiding van Jan Nagel de kandidatenlijst...