Rapper en labelbaas Jiggy Djé – echte naam: Vincent Patty – is een van de initiatiefnemers van !METS/Kantel de macht, dat jongeren ervan wil overtuigen dat ze moeten gaan stemmen. Tot aan de verkiezingen zal de organisatie steeds meer en steeds luidruchtiger van zich laten horen, via tal van kanalen. ‘Ik wil in elk geval dat !METS de komende weken overal zo aanwezig is dat jongeren steeds weer denken: o ja, die kutverkiezingen komen eraan.’

Vincent Patty waarschuwt maar alvast: ‘Oeverloos praten is een van mijn favoriete dingen. Waarschijnlijk ben ik daarom ooit rapper geworden. Dat was lange tijd voor mij de beste manier om oeverloos te praten. Maar ik vind het niet meer zo interessant. Want er zijn nu betere vormen, waarin je helemaal geen restricties meer hebt.’

Dat ‘oeverloos’ mag je overigens ook vertalen in: bevlogen, enthousiast en een tikje chaotisch. Voor wie hem niet kent: als Jiggy Djé was hij lange tijd een van de bekendste rappers van Nederland. Daarnaast...