redacteur

Harry Lensink

@HarryLensink

Harry Lensink (1968) werkte van 2005-2017 bij Vrij Nederland, is gespecialiseerd in justitie en georganiseerde misdaad en heeft meerdere true crime-boeken op zijn naam staan. Hij schreef samen met Marian Husken onthullende artikelen over uiteenlopende zaken als het Holleeder-proces, de aanpak van Hells Angels, de Demmink-affaire, de inzet van kroongetuigen en het gekrakeel binnen de rechterlijke macht.

In 2007 verscheen bij uitgeverij Balans zijn bestseller Stille Willem, de dodelijke spagaat van vastgoedbaron Endstra. Hij is – opnieuw samen met Marian Husken – ook auteur van boeken als De Dodenlijst, Spion in de onderwereld, Het Geheim van Bram Moszkowicz en De Jacht op Crimineel Geld.

Voordat hij bij VN kwam werken, was Harry Lensink redacteur bij Nieuwe Revu, Quote en het televisieprogramma Hier en Nu (NCRV). In 1995 werkte hij enige tijd in New York als medewerker van Bernard Hammelburg, correspondent van het Algemeen Dagblad en de publieke omroepen. Hij volgde de School voor Journalistiek in Zwolle en studeerde Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam.