George Clooney kwam, zag en overwon, gisteren tijdens het gala van de Postcode Loterij. Het liefst zou hij die loterij zelfs mee naar huis nemen.

‘Ga je naar het Goed Geld Gala? Mag ik mee?’ Dat waren de afgelopen dagen de vragen die me het meeste werden gesteld. ‘George Clooney komt! Welke jurk moet ik aan,’ hoorde ik vrouwen licht opgewonden uitroepen. De Clooney-manie had Amsterdam  vierentwintig uur in zijn greep. Via een groot scherm op het podium zagen we George arriveren in de stromende regen. Hij grapte zich langs RTL-boulevard-presentator Winston Gerschtanowitz (‘Hoe is het om de mooiste man op aarde te zijn’) en betrad niet veel later onder veel gejuich en applaus het bomvolle Carré. En hij kreeg het publiek meteen aan zijn voeten door een onvervalste liefdesverklaring: ‘Het maakt me nederig om in een zaal te zijn met zoveel mensen die zoveel goed doen voor de wereld. Het is een eer om hier te zijn.’ Toen hij vervolgens ook nog Donald Trump wegzette als...