redacteur

Harm Ede Botje

@harmbotje

Harm Ede Botje (1965) was van 1995 tot en met 2019 redacteur bij Vrij Nederland. Hij was algemeen redacteur met als speciale aandachtsgebieden asielbeleid, integratie, klimaat, energie, milieu & duurzaamheid en buitenlandse politiek.

Voordat hij bij VN kwam werken, was hij redacteur bij het VPRO-radioprogramma Argos, verslaggever bij het Radio 1 Journaal en freelancer bij de Vara-radio. Ook presenteerde hij in 2011 en 2012 het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Botje maakte reportages in onder meer Darfur, Afghanistan, Mexico, Argentinië, Turkije, Rwanda, Indonesië, Zuid-Afrika, Tanzania, Pakistan, Peru, Guatemala, Irak, Marokko, Egypte, Israël en de bezette gebieden. Voor VPRO-radioprogramma Het Gebouw maakte hij ‘Standplaats Sri Lanka’. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en deed de postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Met het artikel ‘Er wordt gediscrimineerd. Punt uit.’ won hij samen met collega Sander Donkers de EU Journalistenprijs 2005.

Harm Ede Botje schreef twee boeken: Standplaats Sri Lanka (1992) en Apenhachee en Jachttroffee (2004) over de jacht op groot wild in Kameroen.

Laatste publicaties
Meer artikelen