Mogen we alsjeblieft naar huis, dacht ik op donderdagochtend om halftien toen ik in een steenkoude kelder tegen een grote houten ton geleund stond, vechtend tegen de steken in mijn borst van het oprispend maagzuur. Ja, lekker, glimlachte ik als een boer met kiespijn, nadat ik met een trekkende bek het magere slokje in de plastic maatbeker had laten lopen die dienstdeed als spuugemmer, en opgescheept zat met een smaak in mijn mond die ik op dat moment alleen maar kon omschrijven als ijskoud citroenzuur.

Mijn professionele leven is natuurlijk een grote hedonistische vakantie, maar af en toe moet er gewerkt worden.

Ditmaal betrof het een wijnstudiereis. Mattijs Koornneef, een bekende...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand