Grensverleggend koken

Een jaar is verstreken sinds onze vorige kookboekspecial en Nederland is weer ruim tweehonderd kookboeken rijker. Fijn dat er zo enthousiast doorgekookt, -geschreven en -gepubliceerd wordt! Maar er zijn natuurlijk ook weer veel boeken verschenen waar je weinig of niets aan hebt in de keuken. Word daar maar eens wijs uit. Daarom is er ook dit jaar weer een Vrij Nederland-kookboekspecial: dé gids om u door het overweldigende aanbod heen te loodsen, handig in het zicht van de feestdagen.

Pretenties

De gids is dunner dit jaar. We hebben gekozen voor een andere opzet: wij presenteren u de vijftien grensverleggende kookboeken van 2014. In plaats van een top-zoveel van best verkochte boeken te bespreken, aangevuld met de parels die de vakjury selecteerde, doen we nu dus alleen dat laatste. Het grote BBQ en grillboek of 500 snelle gerechten deden het goed in de winkel, maar wie het al had aangeschaft, kon slechts beamen dat het een miskoop was. En wie het nog...