Duurzaamheid

Opnieuw steun voor resolutie om Shell groen te maken

Harm Ede Botje
Actrice Jane Fonda protesteert in 2015 tegen boringen in het Arctisch gebied. Foto: Darryl Dyck/PA Photos/HH

Vermogensbeheerder Blue Sky Group steunt de groene resolutie van de activistische belegger Follow This. Die wil dat Shell een leidende rol neemt in de overgang naar een duurzame energievoorziening.

Blue Sky is met een beheerd vermogen van 20,5 miljard euro een grote pensioenuitvoerder. Het bedrijf beheert de pensioenen van onder meer het KLM cabine- en grondpersoneel, van SNS Reaal en Total Nederland. ‘We steunen de resolutie omdat het past in de voortgang van de energietransitie waar Shell een actieve rol in wil vervullen,’ aldus een woordvoerder van Blue Sky.

Het bedrijf verwijst ook naar de Principles for Responsible Investment (PRI) die zijn ondertekend door zowel het pensioenfonds van het KLM-cabinepersoneel als het Algemeen Pensioenfonds van KLM. Het PRI wordt ondersteund door de Verenigde Naties. Ondertekenaars beloven bij hun bedrijfsuitvoering rekening te houden met de zogenaamde ESG-factoren: investeringen moeten duurzaam zijn als het gaat om milieu, sociaal beleid...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials