Ze zoeken het maar uit, na mijn dood, wat ze wel en niet kunnen gebruiken uit de vuilniszak vol afgedankte goederen die mijn lichaam dan is geworden. Voor iemand als ik, die gemiddeld drie jaar te laat zijn belastingaangifte inlevert, is elk formulier dat niet hoeft te worden ingevuld een zeurend stemmetje minder in het achterhoofd, en alleen al om die reden ben ik blij dat de nieuwe Donorwet is aangenomen. Nu maar hopen dat ik niet sterf vóór de invoering ervan.

In de tussentijd vraag ik me af of er niet tóch een lichaamsdeel is waar ze met hun transplanterende tengels vanaf moeten blijven. Of iemand iets aan mijn longen heeft, betwijfel ik: twintig jaar lang ruimhartig bijgedragen...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand