Mythisch Amerika

Sander Donkers
Casey en Rowdy trainen paarden,71 Ranch, Deeth, Nevada, 2012
Lucas Foglia ging op pad in het land waar de cowboy geboren werd en dat nu ten prooi valt aan moderne mijnbouw.

Het is het land van de settlers, die in wrakke huifkarren westwaarts trokken omdat ze daar slechts een paar palen in de grond hoefden te slaan om een kaal stuk grond hun eigen land te mogen noemen. Het land dat ooit trilde onder de hoeven van eindeloze hordes buffalo’s. Het land waar de cowboy werd geboren en menige bloedige slag werd geleverd met indianen. Het was de frontier, die langzaam opschoof totdat uiteindelijk de Atlantische oceaan was bereikt. Het is, kortom, het landschap dat nog altijd in hoge mate het mythische Amerika verbeeldt. The West.

Maar vrijwel niemand die Amerika vandaag de dag bezoekt, komt er ook terecht. Voor de Wild West-ervaring ga je naar de fraaie nationale parken in Utah en Arizona, met de roodgekleurde rotsformaties die je in...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie