Motorclubs zondag naar Amsterdam

Harry Lensink& Marian Husken
1988682235

‘Kom 4 september naar Amsterdam of zwijg voor altijd en laat eeuwig met je dollen.’ Met die oproep probeert Feniksmc.nl, ‘de website voor Nederlandse hardcore motorclubs’ zoveel mogelijk motorrijders aanstaande zondag naar de hoofdstad te lokken. Het is een reactie op meerdere afgelaste Harley Davidson-dagen.

Burgemeesters van steden als Tilburg, Arhem, Beverwijk, Weert en Breda hebben deze zomer vergunningen geweigerd of ingetrokken voor motorevenementen in hun gemeente. Dat gebeurde als preventie voor een mogelijk gewelddadig treffen van rivaliserende motorbendes. Vooral tussen de Hells Angels en de Bandidos zou de afgelopen jaren een gespannen sfeer zijn ontstaan.

Als protest komen motorrijders aanstaande zondag naar het Amsterdamse Waterlooplein, zonder dat deze bijeenkomst officieel is aangekondigd bij de gemeente. ‘Waarom een Harley-dag Amsterdam ? Heel eenvoudig: de overheid is al tijdje bezig Harley-dagen te verbieden onder het mom van veiligheid’, meldt de...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie