Marcel Kaatee: voor altijd verdacht

Harry Lensink& Marian Husken

Hoewel vrijgesproken in de Holleeder-zaak, dreigt Wallenondernemer Marcel Kaatee zijn speelhallen te moeten sluiten.

De raadsheren van het hof spraken hem vrij, hij geeft weer leiding aan zijn gokhallen, treedt op met zijn funkband Seven Eleven en heeft een schadevergoeding van ruim vijftienduizend euro gekregen. Dus wat klaagt Marcel Kaatee nou?

Alleen al de vraag stellen maakt de eenenvijftigjarige Wallen-ondernemer woedend. Hem is én wordt onrecht aangedaan, meent Kaatee. Op kantoor, boven zijn minicasino in de Molensteeg, toont hij in gesproken woord en op papier hoe zijn inziens politie, justitie en gemeenteambtenaren hem beletten zijn oude leven weer op te pakken. Het leven van vóór 30 januari 2006. Op die dag werd Kaatee gearresteerd, gelijktijdig met Willem Holleeder en andere leden van diens vermeende bende. Ze zouden in georganiseerd verband verschillende vastgoedmensen hebben afgeperst, onder wie Willem Endstra. Officier van justitie Fred Teeven betitelde de rol...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie