26-01-2008
Door Sander Donkers

Singer/songwriter Lucky Fonz III (26) geldt als een van de meest originele songschrijvers van Nederland, maar denkt nooit na over zijn eigen authenticiteit. ‘Op het podium ben ik niet meer dan een radertje binnen de muzikale ervaring die Lucky Fonz III is.’

De jonge man bladert door een boek dat vol staat met songteksten, tekeningetjes en flarden proza, tot hij gevonden heeft wat hij zoekt. Een lijst van al zijn nummers, met daarbij de plek waar hij ze heeft geschreven. Hij leest voor: ‘Gent, Barcelona, hortus botanicus, Vlieland, in een tentje, weer Barcelona, de Bungehuis-bibliotheek, Brussel, in de studio… Bijna alles schreef ik buitenshuis.’

Want thuis is Lucky Fonz III (26) niet graag. ‘Ik haat thuis. Als ik er wakker word, wil ik gelijk weg. Soms zie ik mijn huis hele weken niet, terwijl ik toch niet op vakantie ben. Steeds die foto’s van je familie, je boeken en platen, je telefoon die kan overgaan. Als je daar liedjes gaat...