‘Een kentering in het denken over Griekenland’

‘Ik zat drie maanden in mijn huis op het eiland Hydra en zag via internet op De Telegraaf TV een reporter die van toeten noch blazen wist en vanuit Athene op zeer manipulatieve wijze verslag deed. Hij had het over Nederlandse expats die hem hadden verteld dat ze alle hoop verloren hadden voor Griekenland. Naar dat land moest geen euro meer toe.

Waar hij het vandaan haalde? Geen idee. Quotes van geïnterviewden waren niet te zien. Wel beelden van volle terrassen in Athene. Die Grieken werken niet, was de boodschap. Het was lente! Aan de tafeltjes zaten toeristen! Conclusie in de studio: het is daar een luilekkerland. Toen ik dat zag, werd het mij een beetje te veel en heb ik een opiniestuk in NRC geschreven met als titel “Heus, Grieken werken 41 uur per week en zijn niet verder uit te persen”. Dat had impact, ik ben geïnterviewd op de radio, bij Knevel & Van den Brink en vier keer bij Pauw & Witteman. Ik ben niet voor of tegen...