Als millennial (geboren tussen de vroege jaren tachtig en de late jaren negentig) zou ik moeten blaken van zelfvertrouwen en optimisme. Ik word dit jaar 35, dus ik ben wel een wat rijpere millennial, of zelfs een ‘xennial’ (geboortejaar: 1977–1983), de microgeneratie die een brug moet slaan tussen de zure Generatie X en ‘het ongeremde optimisme van millennials’. Kijk, daar ga je al. Hoewel veel clichés over millennials op mij van toepassing zijn – verslaafd aan yoga, avocado’s en Instagram – ben ik absoluut niet hoopvol over de toekomst, wat mijn generatie wel zou moeten zijn.

Ik ben namelijk opgegroeid in de jaren negentig, onder de beste omstandigheden. Ik speelde in...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen - en we zien dat je graag verder leest. Leuk!
Blijf vrij van geest. Abonneer je op VN
Toegang tot alle artikelen op vn.nl
Elke dag een allesbepalend verhaal
Direct in je mailbox of via WhatsApp
Maandelijks opzegbaar
Voor 6,99 per maand