Arabische televisie

Achterover gezakt op de bank, met een lege maag en de afstandsbediening naast me, was ik aan het mijmeren of ik nu een Egyptische of een Syrische soap onder de loep zou nemen, tot de keuze voor me gemaakt werd. Het wordt geen soap, en wel hierom: al vanaf het begin wil ik schrijven over het haar, of liever de pruik, van de Egyptische komiek Samir Ghanem. Maar ja, zomaar zonder aanleiding over Samir G.’s haar beginnen, is vreemd, ook al is het nog zo’n fantastisch exemplaar. Samir Ghanem is namelijk kaal. Dat is hij al jaren, maar hoe meer de jaren vorderen, des te weliger wordt zijn pruik. En nu heeft hij een pruik met een kuif die tot aan zijn wenkbrauwen reikt. Hoe kan ik daar nu níét over schrijven?

Opeens was hij daar op het scherm. Gekleed in een zwart overhemd met rode bloemen en glittertjes bleek hij dit jaar een candid camera-programma te presenteren. Naast de vele soaps hebben veel zenders ook zo’n programma tijdens de ramadan, want laten we...