Arabische televisie

Gifgroene glitterpakken, protserige juwelen, dik opgelegde nichterigheid en zoete kitscherigheid waar de vullingen van uit je kiezen springen, niks is Arabische artiesten te gek. Hier mijn persoonlijke topdrie van de meest in het oog springende mannelijke artiesten van Arabië.

De derde plaats gaat naar de Egyptische zanger en danser Saad el Saghir. Als mensen me vragen of ik kan buikdansen, antwoord ik steevast dat ik niet voor niets van die enorme billen en heupen heb; ze moeten immers ergens goed voor zijn. Wie El Saghir ziet dansen, weet ogenblikkelijk dat dat een slap excuus is. Deze man wiegt zijn heupen alsof zijn leven ervan afhangt en doet niet onder voor de beste vrouwelijke danseressen. De teksten van El Saghir zijn ook zeer de moeite waard: ‘Ik ben dol op fruit, en hou vooral van bananen en mango.’

El Saghir is net als zoveel van zijn collega’s zeer populair, maar ook omstreden. Van zijn verdiende geld heeft hij een moskee gebouwd, maar...