Uit het archief | Actueel

Perdiep Ramesar: de man van de anonieme bronnen

Harm Ede Botje

Trouw-journalist Perdiep Ramesar werd in november 2014 ontslagen omdat hij volgens de krant bronnen zou hebben verzonnen. Waarom verdedigde de hoofdredactie hem zo lang? Reconstructie van de opkomst en ondergang van een sterverslaggever.

Voor de jaarlijkse Kees Lunshof-lezing verzamelde zich op 26 november in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag een gezelschap van journalisten, politici en belangstellenden. Grote afwezige was Perdiep Ramesar, de verslaggever van het dagblad Trouw die de afgelopen jaren naam had gemaakt als expert op het gebied van radicalisme en jihad, de man die een nationaal debat had ontketend met zijn artikel in mei 2013 over de vermeende sharia-driehoek, een stukje van de Schilderswijk waar extremistische moslims het voor het zeggen zouden hebben. Naar aanleiding van het stuk bezochten minister Lodewijk Asscher én Geert Wilders de wijk, beiden omstuwd door cameraploegen. In de Tweede Kamer en in de Haagse gemeenteraad vonden verhitte debatten plaats over...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials