ik heb mijn persoonlijk ­record verbeterd. En misschien wel meer. Ik denk dat weinig mensen ooit 72 ­gerechten genoten in 24 uur. Het was een pr-stunt voor het goede doel. Eind ­vorig jaar kwam in restaurant Evi in Zandvoort een etmaal lang elk uur een andere topchef drie gangen ­koken. Daar zaten grote namen tussen, gemiddeld één Michelinster per uur.

Dertig zitplaatsen werden per zitting van drie uur per opbod geveild. De opbrengst heeft Evi vervolgens aangeboden aan de radio-dj’s van 3FM, die geld inzamelden voor het Rode Kruis. Om meer publiciteit te genereren in de aanloop naar het evenement, had ik beloofd dat ik alle 72 gangen live op Twitter zou recenseren.

Dat kunt u ongepast vinden: een beetje decadent zitten schransen met een goed gevoel omdat het voor zielige kindjes is. Persoonlijk denk ik dat het die koters zonder schoon drinkwater (het thema was dit jaar kindersterfte door diarree) aan hun reet zal roesten waar het geld vandaan komt. En tienduizend euro is...