de inrichting van restaurant Instock in de Amsterdamse Westergasfabriek is strak. De muren zijn wit, de tafels zijn met linnen gedekt. De sfeer is ‘nouveau ruig’: veel blank hout, jampotjes als lampen aan strijkijzerkoord. Het logo wordt op de muur geprojecteerd met een ouderwetse overheadprojector. Op tafel staan wijnflessen met een bloemetje en jampotjes met een waxinelichtje.

Een driegangenmenu kost twintig euro – dat is niet veel. Daarvoor krijg je ook nog een amuse: toast met guacamole. De avocadospread is smeuïg en lekker friszuur, maar mag flink wat zout hebben. Ook de broccolisoep met crème fraîche mist zout. Verder is die goed op smaak met veel knoflook en lekker pittig. Hij wordt geserveerd met een panzanella, een Italiaanse broodsalade. We vinden bimi, radijs, snijboontjes, rauwe rabarber, kappertjes en olijftapenade. Een beetje een allegaartje, maar prima bereid, de groenten lekker knapperig.
De chablis komt een tikje koud op tafel, het glas is flink...