‘Alle taboes moeten van tafel’

Thijs Broer
CDA-kenner Pieter Gerrit Kroeger vindt de mislukking van het Catshuisoverleg een bevrijding voor de partij.
Kroeger: 'Eurlings moet het CDA leiden'. Foto: Johannes van AssemKroeger: ‘Eurlings moet het CDA leiden’. Foto: Johannes van Assem

Toen Pieter Gerrit Kroeger op vrijdagavond 20 april bij Pauw & Witteman stelde dat het uiteenvallen van de PVV-VVD-CDA-coalitie in de Limburgse Staten maar één ding kon betekenen: einde oefening voor het gedoogkabinet, keken de anderen aan tafel hem aan alsof ze het in Keulen hoorden donderen. De volgende middag maakten Rutte en Verhagen op een emotionele persconferentie bekend dat het Catshuisoverleg was mislukt.

Prompt werd Kroeger, CDA-kenner, auteur van het standaardwerk over het CDA De Rogge staat er dun bij en hoofdredacteur van ScienceGuide.nl, de gezaghebbende website over het hoger onderwijs, bedolven onder de sms’jes, mailtjes en telefoontjes van journalisten en CDA’ers, ook vanuit het kabinet: Pieter Gerrit Kroeger, de profeet van het Binnenhof.

Zijn betoog, in het kort: Limburg is het...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie