Redacteur

Thijs Broer

@ThijsBroer

Thijs Broer (1970) werkt sinds 1997 voor Vrij Nederland. Sinds januari 2006 is hij politiek redacteur. Eerder schreef hij onder andere over religie en ethische kwesties en deed hij interviews met onder anderen Madeleine Albright en F.W. de Klerk. Hij studeerde Rechten (propedeuse) en Geschiedenis (doctoraal) in Amsterdam en Berlijn en was in zijn studententijd mede-oprichter van de Amsterdamse afdeling van hulporganisatie Stichting Mara.

Thijs is mede-initiatiefnemer van Happy Chaos, het samenwerkingsverband tussen Vrij Nederland en studenten, en van Het Doperscafé, een drukbezochte lezingenreeks in de Amsterdamse Singelkerk. Daarnaast is hij adviseur van Brandstof, de Nederlandse spin-off van The School of Life van Alain de Botton. Hij treedt regelmatig op als moderator en interviewer op verschillende podia.

Met Max van Weezel publiceerde Thijs in 2007 het boek ‘De Geroepene. Het wonderlijke premierschap van Jan Peter Balkenende’.

In het voorjaar van 2014 verscheen van zijn hand het boek ‘Langs de kust. De Nederlanders en de zee’ bij uitgeverij Prometheus, het verslag van een maandenlange zeiltocht die hij maakte langs de Nederlandse kust, van Zeeuws-Vlaanderen tot Nieuwe Statenzijl in Noordoost-Groningen.

‘Langs de kust’ werd lovend besproken in de dag- en weekbladen.

‘Een boek dat elke Nederlander moet lezen’
Toine Heijmans, de Volkskrant

‘Mooie geschiedschrijving in een levendige stijl’
Gerlof Leistra, Elsevier

‘Vier sterren’
Jos Bloemkolk, Het Parool