The Course of Love van Alain de Botton.

Recensie: Charlotte de Botton
Vertaling: Sander Pleij

Vriendinnen vroegen me destijds hoe ik het in mijn hoofd haalde te trouwen met een man die op 23-jarige leeftijd een boek had geschreven getiteld Essays on love. Een recept voor mislukking, zo meenden ze, een huwelijk met een man die zo hoog opgaf over de liefde, dat kon niet goed gaan.

Noem me eigenwijs, ik zette door.

Vaak is mij gevraagd hoe ik stond tegenover de epistels van mijn man, zijn raadgevingen voor betere liefde, beter wonen, beter gezinsleven, beter reizen, betere benzinestations en dergelijke.

Ik heb ze nooit gelezen.

Net zo min als ik het document over huwelijk, gezinsleven en seksualiteit van die andere Paus ga lezen (Paus Franciscus’ Vreugde van Liefde – red.) Of denkt u serieus dat ik een boek ter hand neem met de titel Meer denken over seks? Zelfs niet als het is geschreven door mijn man, juist niet als het is geschreven door mijn man. Keur ik zijn boeken hiermee...