Vanavond legt Medialogica de Holleeder-pers op de snijtafel. Dat mag, maar ga Twan Huys niet te veel bashen.

Hij stond op de hoek van de Nieuwe Spiegelstraat en de Keizersgracht in Amsterdam. Op een steenworp afstand van Moszkowicz’ kantoor. Naast hem zijn ‘hoffotograaf’ Ferry en de Hells Angel Harrie S. Ik fietste langs het drietal. Willem Holleeder zag me en zwaaide. Ik groette terug en reed schielijk verder. Een half jaar later liep ik hem tegen het lijf in de Haarlemse rechtbank. ‘Waarom stopte je niet?’ vroeg Holleeder nors. ‘Ik had geen zin om handenschuddend met je te worden gefotografeerd,’ zei ik eerlijk. Fotograaf Ferry stond ernaast en sneerde: ‘Jij? Man, je bent niet eens een Bekende Nederlander!’

Hm… Ja.

Toch blij dat ik ben doorgefietst. Zou cabaretier Najib Amhali ook liever zijn weggedoken? Of presentator Frank Evenblij? Amicaal contact met Holleeder is met terugwerkende kracht een flinke puist op je palmares. Over hoe de ontvoerder, afperser en...