Een baby in je buik? Daar moet een sixpack bij. De topfitte moeder ontheiligt de zwangerschap. Is dat erg?

Het is een intrigerende en omstreden trend: topfitte moeders, vers bevallen of nog zwanger, die hun zwangerschapsverlof spenderen in de sportschool en daar veel foto’s maken van hun langzaam zwellende, maar desondanks ongelooflijk strakke, buikjes. Ze blijven onverstoord bodybuilden, deinzen niet terug voor een heftige kickbokssessie en ze stoppen pas met push-ups als hun buik de grond raakt. Als de baby er eenmaal is, wordt-ie moeiteloos opgenomen in de fitness-routine, als een soort aandoenlijk giechelende dumbbell.

Voor zover ik weet begon het allemaal met Fit Mom, zo’n twee jaar geleden. Fit Mom heeft drie jonge zoontjes en buikspieren waarmee je kaas kunt raspen, en dat deelt ze graag met de wereld. ‘Ik werk full-time, ik heb in vier jaar tijd drie keer gebaard, ik heb geen nanny of coach en toch zijn mijn dijen van roestvrij staal’ zegt Fit Mom met een stralende...