Mustafa Stitou (38)

Woede&Wraak

‘De laatste keer dat ik gevochten heb, was ik een jaar of twaalf. Met David Rosenboom, een vriendje – zijn vader was brandweerman en liep naakt door het huis: spectaculair vond ik dat. De aanleiding weet ik niet meer, maar ik zie de vechtpartij nog zo voor me. Het eindigde onbeslist. De afgelopen jaren kon ik me kwaad maken om de obsessie met zogenoemde Marokkanen. Sinds de tv de deur uit is, is dat vanzelf minder geworden. En ik ben vrij introvert van mezelf. Als ik alleen wil zijn en er is iemand bij me, dan begin ik te mopperen. Echt boos word ik zelden: woede-uitbarstingen heb ik nooit, dat zit niet in mijn aard.’

Jaloezie&Afgunst

‘Er is een liedje van Morrissey waarin hij zingt: “We hate it when our friends become successful. And if they’re Northern, that makes it even worse.” Zelf denk ik dat jaloezie een emotie is die niet sterk bij me aanwezig is, het verblindt me niet. Toch heb ik ooit een min of meer bevriende collega die een...