Bart Moeyaert (48)

hebzucht&gierigheid

‘Op mijn eenentwintigste ging ik in Antwerpen wonen en koos ik ervoor schrijver te zijn, een keuze waar ze thuis niet achter stonden. Met als resultaat dat ik slechts 25.000 Belgische franken meekreeg, een oude tafel, twee stoelen en een bestekbak: het bohémienverhaal van een schrijver met een matras op de grond. Maar daardoor weet ik wel beter de betekenis van geld. En ben ik nog altijd voorzichtig: heb ik die nieuwe computer echt nodig? Aan de andere kant, toen ik als schrijver begon, heb ik eigen briefpapier laten ontwerpen door een goede vormgever. Je bent een schrijver of je bent het niet, en op die manier bouwde ik mijn eigen wereld uit en dat mocht het geld kosten dat nodig was. Ik ben vrijgevig in de zin dat ik gek ben op grote tafels vol lekker eten waar ik mensen van verschillende disciplines kan samenbrengen. Meer dan van babbelen hou ik van zwijgen: terwijl ik kook, kan ik erg genieten van het geroezemoes van de gasten die het...