Manon Uphoff (50)

lust&wellust

‘Ik ben heel trouw, geworden. Er ging een periode van ontrouw aan vooraf die me weinig heeft gebracht. Affaires vind ik groezelig, en ongelofelijk veel gedoe. De spanning van een affaire is een kunstmatige. Meer dan de lust die vaak wordt aangezwengeld of toeneemt vanwege het bedrog, is er niet. Dan vind ik het oneindig veel spannender om elkaar tot op de bodem te verkennen in een relatie. Ik heb ook zo veel mensen op hun bek zien gaan, zo veel pijn zien hebben door verraad dat ik denk: ik zet geen stap in de verkeerde richting. Ik heb al eenentwintig jaar een heel fijne partner. Mijn relatie is mijn stabiele basis in een vaak chaotisch leven. “God wat saai,” zeggen mensen weleens. Maar het creëren van stabiliteit in een relatie met alle impulsen en tegenstrijdige krachten vind ik even uitdagend als het maken van een goed kunstwerk. Ik ben ook blij dat iemand naast me wil liggen, vind het helemaal niet vanzelfsprekend dat iemand zijn leven,...