Gerard Spong (67)

hoogmoed&ijdelheid

‘Hoogmoedig ben ik helemaal niet. Mijn ouders leerden me: geen kapsones, eerlijkheid en hard werken, en daar heb ik altijd naar geleefd. Hoewel ik vaak te horen krijg dat ik ijdel ben, meen ik dat mijn ijdelheid ondergemiddeld is. Botox, liposuctie of je haar verven, ik ken genoeg mannen die het doen, maar aan mij is het niet besteed. Ik heb mijn wallen chirurgisch laten verwijderen, maar verder doe ik het allemaal puur natuur, in de sportschool waar ik vier keer per week een uur fiets en een saunaatje pak. Zo blijf ik fit en voel ik de endorfine door mijn kop gieren; het houdt me in balans. Je kunt je uiterlijk best een beetje verfraaien, maar je moet de natuur niet uit haar evenwicht halen door er als een twintiger uit te willen zien. Dat ik mooie pakken draag, komt voort uit mijn liefde voor esthetiek, die ik van huis uit heb meegekregen. Mijn moeder was een buitengewoon goed verzorgde vrouw die ik tot aan haar dood naar de drogist...