Douwe Bob (20)

hoogmoed&ijdelheid

‘Ik vind het mooi om er een beetje extravagant uit te zien, in een mooi pak bijvoorbeeld. Ik doe veel aan mijn haar: ik föhn het, doe er gel in, daarna haarlak, zelfs nog wat poeder en soms maak ik een heel grote kuif. Gister heb ik een straight razor gekocht, zo’n ouderwets scheermes, en daar krijg je een heel mooie, cleane shave van. En het is spannend om zo’n vlijmscherp mes in je handen te hebben. Op mensen die me voor het eerst zien, kom ik soms arrogant over, terwijl ik dat serieus niet ben. Dan denk ik niet na en kijk ik ze niet aan als ze tegen me praten, wat natuurlijk superrespectloos overkomt. Voor sommige mensen kan ik een rolmodel zijn en soms sturen jochies van dertien, veertien, vijftien berichtjes naar mijn Facebook: “Douwe, heb je nog een tip voor me?” Daar wil ik juist graag op een leuke en lieve manier mee omgaan.’

luiheid&gemakzucht

‘Ik hou van hard werken, maar alleen bij de dingen die ik echt wil, zoals muziek....