Frank Ketelaar (53)

Jaloezie&Afgunst

‘Ik kom uit een wat ingewikkelde familie en ben wel eens jaloers op mensen die een leuke, warme, hechte familie hebben. Ik ben een nakomertje: mijn vader overleed op mijn achtste en mijn moeder is ook al weer een jaar of vijftien dood. Ik heb wel contact met mijn broers en zussen, maar we zijn gewoon niet zo close. In retrospectief had ik ook graag een familie gewild als een soort warm gevoel in je rug. Ik heb tot op hoge leeftijd een vaderfiguur gezocht: grote, sterke, oudere mannen waar ik een beetje tegenaan kon leunen. Wat mijn vak betreft kan ik kinderlijk jaloers zijn als iemand meer succes heeft dan ik, vooral als we iets soortgelijks hebben gemaakt.’

Lust&Wellust

‘Dat Iris en Willem in Overspel alles op het spel zetten omdat ze een onbedwingbare lust voor elkaar voelen, begrijp ik goed. Dat is misschien een uitvergroting van wat er in mezelf zit. We kunnen er cellofaantjes van beschaving overheen plakken, maar we zijn natuurlijk...