Thomas van Luyn (45)

Hoogmoed&IJdelheid

‘Ik vind hoogmoed geen zonde, sterker nog: ik heb er alles aan te danken. Hoogmoed betekent voor mij: een gokje wagen. Ik ben een angstig mens met allerlei onzekerheden, maar ik heb altijd ja gezegd als er iets interessants op mijn pad kwam. Toen Mike me op mijn negentiende het podium op sleepte om cabaret te maken, vond ik dat vreselijk. Ik was doodsbang om me aan het oordeel van anderen bloot te stellen, maar ik had de hoop dat het ooit iets zou worden. Toen ik voor Kopspijkers werd gevraagd, dacht ik: dit is mijn kans. Ik had nog nooit mensen geïmiteerd en de eerste paar afleveringen waren ook gênant slecht, maar ik werd beter en vond het steeds leuker. Hoogmoed komt voor de val, zegt men. Ja, je begint vaak slecht, maar zo kom je wel ergens. Gokken met het geld van een ander, zoals in de corporate wereld gebeurt, vind ik een ander, kwalijk soort hoogmoed. Die mensen denken dat ze god zijn.’

Luiheid&Gemakzucht

‘Ik ben lui. Op...