Frank Houtappels (45)

Hoogmoed&IJdelheid

‘Ik kom uit Limburg, uit een gegoed middenstandsmilieu, en daar was het belangrijk dat je er fatsoenlijk bij liep. Ik vind het niet leuk om naar de kapper te gaan, maar ik vind het wel leuk om goed geknipt te zijn. Ik houd niet van kleren passen, maar ik vind het wel leuk om een paar pakken op rij te hebben waaruit ik kan kiezen. Eens in de zoveel tijd ga ik me verschrikkelijk te buiten aan kleren en let ik niet op geld. Is die trui goed? Dan pak ik ’m gelijk in drie kleuren. Als het om mijn werk gaat, is er natuurlijk maar een selecte groep mensen die de aftiteling bekijkt om te zien wie het geschreven heeft. Als iets niet helemaal gelukt is, is dat best prettig. Maar als iets heel goed is gelukt, dan wil ik daar ook graag de credits voor krijgen.’

Hebzucht&Gierigheid

‘Ik ben heel slecht met geld, ik geef kapitalen uit aan mensen die dat soort zaken voor me regelen. Ik heb een agent die mijn contracten afsluit en als collega’s...