Interview Chelsea Cain

‘In het kader van mijn studie journalistiek moest ik een doctoraalscriptie schrijven. Ze verwachtten ze een werkstuk van een bladzij of veertig over een onderwerp van lokaal belang, maar dat wist ik niet. In plaats daarvan schreef ik een verhaal over mijn jeugd in een commune. Het werd een erg persoonlijk project, over mijn moeder bij wie kanker was aangetroffen, over mijn vader en over de overige communeleden. Mijn hoogleraar stuurde het manuscript naar een kleine uitgever die het publiceerde. Zo had ik dus als vierentwintigjarige mijn memoires geschreven!

Daarna schreef ik een tijdje lang geestig bedoelde boeken met titels als The Hippie Handbook en Does This Cape Make Me Look Fat? Na een zwarte periode in mijn leven, waarin ik marketingcampagnes coördineerde voor Nike en Garden Burger, besloot ik fulltime schrijver te worden, en tekende ik een contract voor de serie met Archie Sheridan en Gretchen Lowell, over een vrouwelijke massamoordenaar en een...