11 oktober 2007

Om zes uur gaat de wekker van mijn mobiele telefoon. Mijn broer moet zijn trein halen naar Nederland. Hij doucht en smeert hem. Hij vond het achteraf wel ‘geestig’, laat hij weten, dat het zo gelopen is. Ik draai me weer om en val gelukkig nog even in slaap. ‘s Ochtends schrijf ik snel mijn blog, importeer de foto’s naar mijn usb-stick en ren het hotel uit.

Donderdag is altijd de dag van het Jerusalem Book Fair Ontbijt. In juni 1999 was ik nog net als redacteur van Nijgh & Van Ditmar een van de genodigden voor het jaarlijkse Fellowship program en elk jaar komen alle fellows van alle jaren bijeen in de Hessischer Hof voor het ontbijt. Soms vind ik het een beetje de schijn hebben van een geheim genootschap maar het moet gezegd dat ik mijn beste internationale vrienden in de heetste week van mijn leven in Jerusalem heb leren kennen. Je moet op tijd bij het ontbijt zijn en meteen gaan eten, want om 9 uur beginnen de diverse speeches en om half tien sprint...