01-08-2007

Als ik vanaf het vliegveld een glimp van de wolkenkrabbers van Manhattan zie bekruipt mij datzelfde koortsachtig verlangen weer. Een hunkering die ik ook voelde toen ik hier voor het eerst als negentienjarige jongen kwam. Als ik even later op Manhattan ben en mijn nek moet strekken om de gebouwen te zien denk ik weer: Deze stad is van mij, Ik ga hier wonen. Alleen hier kan ik worden wie ik echt moet zijn. I Love New York!

Deze verliefdheid duurt, een dag of twee, dan begrijp ik dat er meer is dan alleen de schijn der dingen. Dat het ook gewoon gebouwen zijn en dat de mensen die hier wonen werken om geld te verdienen. Maar mijn eerste reactie zegt ook iets over deze stad.

Het I Love NY logo uit 1977 maakt momenteel op T-shirts een revival door. Niet alleen toeristen dragen het logo trots op hun borst maar ook de mensen die hier wonen gebruiken het om te laten zien dat ze New Yorker zijn.

South of Houston street
Het aantal zwangere vrouwen op straat is opvallend, ze zien...