Week 8: De 126 jihadisten waar we bang voor zijn

Amarens Eggeraat

De Twentenaar André Manuel is de grofst gebekte caberatier van ons land. Zijn voorstelling Het Geval Apart, waarin hij vrouwen, Joden, maar vooral moslim-fundamentalisten er stevig van langs geeft, bleek opeens super actueel theater. In een interview met Sander Donkers vertelt hij hoe hij de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo als een provocatie richting zichzelf zag: ‘Ik vind dat ik uitgedaagd word om daar iets over te zeggen. Dat is mijn recht, het recht om me te verdedigen.’

En het zijn niet alleen cabaretiers als Manuel die het steeds drukker krijgen met fundamentalisten: voor dit nummer onderzocht Vrij Nederland hoe het Openbaar Ministerie de gewelddadige Jihad probeert te bestrijden met strafrecht. Het OM vaart een repressieve koers, maar dat heeft zo zijn beperkingen: ‘Opsluiten is nog het gemakkelijkst. Iemands gedachten veranderen, dat is vele malen moeilijker.’ Daarbij een overzichtelijk grafisch overzicht van de 126 ronselaars, opruiers,...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie