Week 24: Nerd 101

Amarens Eggeraat

Ooit was de nerd een hopeloze loser, met een ongelukkig kapsel en een huid die zo vettig was dat zijn dikke bril steeds langs zijn neus naar beneden gleed, maar die tijden zijn voorbij. De nieuwe nerd is het meest geliefde, gewilde, bewonderde en geïmiteerde menstype.

Daarom presenteert Vrij Nederland deze week de Nerd 101: de 101 interessantste technologen, uitvinders en knutselaars van Nederland. Met onder andere Wouter Bruins, die met een paar spullen van de Gamma en de Praxis een low budget malariadetector bouwde; Berndnaut Smilde, de kunstenaar die er in slaagt om binnenshuis wolken te laten verschijnen, Anouk Wipprecht, ontwerpster van de ‘Spider Dress’, een jurk als een robot die reageert op de drager; en nog vele, vele anderen.

Verder in het blad:

*Interview: acteur Hans Kesting over zijn rol als de mismaakte koning Richard III, ijdelheid, het verbergen van zijn homoseksualiteit en over acteren: ‘Ik vond mijn kop vroeger zo stom dat ik mezelf in mijn gezicht sloeg....

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials