'We kunnen iets doen, als we het samen doen'

Tim de Gier& Nynke van Verschuer
Foto Martin Dijkstra
Je hebt fantasie nodig om verandering op gang te brengen, zegt universitair docent Engelse literatuur en televisiewetenschappen Dan Hassler-Forest. De studenten hebben die fantasie, in tegenstelling tot het technocratische College van Bestuur van de UvA.

Tegen de tijd dat u dit leest is het Maagdenhuis mogelijk al schoongeveegd. Het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam heeft misschien een paar toezeggingen gedaan, beloofd dat de kleine talen zoals Hebreeuws en Nieuwgrieks en Scandinavistiek nog twee jaar blijven bestaan om ze vervolgens alsnog op te doeken, een symbolische student opgenomen in hun college en verder nog heel veel beloftes gedaan die als puntje bij paaltje komt weinig gewicht in de schaal leggen. De mensen van Humanities Rally, de Nieuwe Universiteit, de ASVA en alle andere initiatiefnemers studeren over een paar jaar glansrijk af en krijgen goede banen bij gerespecteerde werkgevers. Een enkele keer zullen ze met lichte weemoed terugdenken aan de...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie