Wat brengt je hier,’ vraagt cosmetisch arts Frodo Gaymans (33) aan een geblondeerde, tengere vrouw op hooggehakte klompjes. Zijn blik glijdt onderzoekend over haar gezicht. ‘Ik wil een botoxje,’ zegt ze. ‘Ik word morgen veertig.’

‘Je hebt het niet heel hard nodig,’ constateert de arts. ‘Je ziet er heel goed uit, voor je leeftijd.’

De vrouw, gevleid: ‘Ik ben veganistisch.’

Frodo: ‘Echt? Ik zeg meestal tegen vegetariërs: “Ga alsjeblieft vlees eten.” Vegetariërs zien er vaak vreselijk uit.’

De blonde vrouw werkt bij een reclamebureau in Amsterdam en is tijdens haar lunchpauze naar Gaymans’ cosmetische kliniek Warimpel gefietst voor een portie jeugd. Gaymans, behalve arts ook fotomodel, bevoelt de huid rond haar ogen. ‘Dit gedeelte is duidelijk toe aan rust,’ zegt hij. ‘Die zal ik je zo toedienen; wordt het minder spinnenwebachtig van. Je hebt ook wat pigmentvlekjes, zie ik. Welke crème gebruik je?’ ‘Amandelolie,’ zegt de vrouw. ‘Ik gebruik alleen biologische producten.’ ‘Ah,...