Liever luisteren dan lezen? Laat Jasper Veenstra je dit verhaal voorlezen. 

Ik ben een middelmatige hardloper. Net als in ieder debat van felle voorstanders en hartgrondig afkerigen (kamperen, fruitbier, koriander), ben ik Zwitserland: neutraal. Geen groot fan, geen harde hater. Ik loop één keer in de week vijf kilometer – om de moed erin te houden, het gevoel te hebben dat ik sportief genoeg ben om de koektrommel op kantoor leeg te snaaien en de illusie bij mezelf te kweken dat ik gespierde bovenbenen heb. Vijf kilometer, elke week, precies genoeg.

5K is a walk, 10K is a run! roept mijn hardloopapp me na mijn wekelijkse halfuur ploeteren standaard toe. Of: Try our Weight Loss: Beginners programme.

Mijn hardloopapp, Running Distance Tracker, denkt daar anders over. 5K is a walk, 10K is a run! roept die me na mijn wekelijkse halfuur ploeteren standaard toe. Of, voor de variatie: Run faster! Use our schedule: 8 weeks, 3 days/week. De beste aanbeveling: Try our Weight Loss:...