Een groen gezelschap wil Shell olievrij maken door aandelen te kopen. Ik doe mee, Shell is nu ook van mij.

Ooit had ik met mijn goede vriend Eelco Fortuijn het idee om het GGG op te richten: het Geheime Groene Genootschap. We zouden bestaan uit idealisten die hun bedrijf of organisatie wilden verduurzamen. Lidmaatschap kende maar één verplichting: bij elke rondvraag informeren naar de groene ambities. Of je nu in de raad van bestuur van een multinational zat, de ouderraad van de crèche of de commissie Nieuw Koffieapparaat op de afdeling: kies iets concreets – van led-lampen op de wc tot olieboren in Alaska – en houd vol.

Het GGG is er nooit gekomen. Eelco richtte de succesvolle ngo FairFood op en nog wat andere duurzame initiatieven, en ik – tja, ik kijk vanaf de zijlijn naar de wereld en schrijf daar zure of juist vrolijke stukjes over. Zo niet collega-journalist Mark van Baal. Hij stak zijn handen uit de mouwen en richtte een Niet-geheim Groen Gezelschap op: Follow...