31-05-2009

De laatste dagen van de campagne zijn aangebroken en alhoewel ik vooral campagne voer in mijn eigen regio maakte ik vandaag een uitstapje naar Hilversum. De lokale VVD afdeling had me gevraagd te komen na wat kritische uitspraken over de publieke omroep. Wat mij betreft moet er een einde komen aan de valse concurrentie om reclamegeld tussen de publieke omroep enerzijds en kranten, tijdschriften en commerciële omroepen anderzijds. De publieke omroep kan met overheidsgeld allerlei programma’s maken en trekt vervolgens adverteerders aan voor de reclameblokken tussen de door belastinggeld gemaakte programma’s.

Commerciële media hebben die luxe niet en moeten zich bedruipen zonder belastinggeld maar moeten wel met de publieke omroep concurreren voor reclame-inkomsten. De publieke omroep zou dus reclamevrij moeten worden. Als dat in Engeland met de BBC kan moet dat in Nederland ook lukken.

Na Hilversum ga ik richting Helmond om met het gemeentebestuur een Europese...