02-06-2009

De zondagsrust lijkt in Nederland toch heiliger te zijn dan ik dacht. Reclamevliegtuigen mogen niet vliegen op zondag. Dat is gedaan om overlast tegen te gaan, maar wat mij betreft is dat onzin.

Sportvliegtuigen mogen namelijk wel op zondag allerlei capriolen uithalen en heel wat lager vliegen dan reclamevluchten. Reclamevliegtuigen moeten op een hoogte van 425 meter vliegen waardoor ‘overlast’ volgens mij beperkt is tot ‘horizonvervuiling’. De wetgeving past helemaal bij het huidige kabinet. Ondernemers worden steeds verder beknot en ondernemen op zondag is welhaast onmogelijk gemaakt. De kwestie van de reclamevluchten was maandag overigens tot mijn grote verbazing ‘hot news’. Bij toeval sprak ik erover met een journalist die er een berichtje van maakte. In ‘no time’ hing Radio 1 aan de lijn. Daarna volgden nog enkele andere journalisten.

Ik trek opnieuw naar Hilversum voor een radio-interview over de toekomst van het voetbal. UEFA en FIFA willen regels...