03-05-2008

Bulag, een volkswijk in het centrum van Kaïro. Dwars door de wijk loopt diagonaal een smalle drukke weg van twee verdiepingen. Deze weg veroorzaakt buiten de gassen en het stof vooral een onmogelijke hoeveelheid kabaal. De auto’s toeteren alsof het hun gaspedaal is.

Ik ben bezig met het maken van een wandeling waar ik later weer een tekening van maak, daarom schrijf ik op wat ik zie en denk en hoe ik precies loop. Ik gebruik hiervoor een clipboard, een plankje met aan de bovenkant een klem waar mijn papier onder zit. Ik loop weg van de drukke straat in de kleinere straatjes van deze buurt. Het verschil tussen de drukte van net en het kleinschalige waar ik in interecht kom, is overweldigend. Niet alleen heb ik het gevoel terug te gaan in de tijd, maar ook ben ik niet meer in een miljoenenstad, maar op het platteland in een dorpje. Geiten lopen in een kuddes over straat, ik hoor vogels fluiten en de mensen op straat vragen zoals alleen dorpelingen dat doen wie ik ben en...